Kaader 2024 võitjat ootab rahaline auhind

Foto: Camilla Kännola

Meil on suur rõõm teatada, et XIX Filmifestivali Kaader peaauhind on tänavu eriline – võitja saab auhinnaks 500 eurot! See on suurepärane võimalus noortele ja andekatele filmitegijatele, kes soovivad oma loomingut laiemale publikule tutvustada ja oma filmialaseid oskusi tõsiselt proovile panna.

Kaadri festival on Eesti filmimaailmas ainulaadne – siin saavad osalejad väljakutse luua lühifilm kõigest 24 tunni jooksul. Filmitegijad peavad näitama kiiret mõtlemist, koostööoskusi ja loovust, et jõuda suurepärase tulemuseni. Lisaks rahalisele peauhinnale täieneb auhinnafond pidevalt ning auhinnad on välja pannud ka Selver, Saku Läte, Eckerö Line, SEIK, Nogel Organics ja paljud teised.

Miks just Kaader?

Kaader on ideaalne võimalus neile, kes soovivad alustada oma teekonda filmimaailmas või panna end proovile intensiivses ja loovust nõudvas formaadis. Siin kohtuvad noored, tudengid ja kogenumad filmitegijad, et luua koos unikaalne filmikogemus.

Kuidas osaleda?

Osalemine on lihtne – registreeri oma tiim ja ole valmis 24 tunni jooksul filmima, monteerima ja esitama oma parim teos. Kõik filmid võistlevad kolme kategooria raames: noortefilmid (14–19 aastat), tudengifilmid (20–26 aastat) ja üldine lühifilmide kategooria (27+). Parimad filmid jõuavad finaali, kus neid hindab professionaalne žürii.

Täiendava info ja osalemistingimuste kohta leiad siit: Osalejale.

Kohtume oktoobris Raplas!